Tutkimukset alkavat vai alkavatko sittenkään

Jännittävät tutkimukset alkavat vai alkavatko sittenkään?


Tohtori Vartiainen pysäytti pakoon yrittäneet kaverukset ja sanoi ”Top tykkänään! Nyt kun olette tänne tulleet, niin katsotaan miten saamme teidän jälleen terveiksi, vai mitä pojat?” Istukaapas nyt rauhassa alas. Kaikki istuutuivat sängynreunalle, poika Maxin ja Samin keskelle. ”Aivan ensiksi minun pitää vähän selvittää mitä on tapahtunut ja missä kipu tuntuu”

Max vastaa kauhusta kankeana ”Ei tunnu yhtikäs olleenkaan, ei siis kenenkään karvaisessa jalassa ole kipua eikä varsinkaan isossa harmaassa korvassa ole ollenkaan kipuja…” viimeiset sanat Max lausui vikisten.

”No tehdäänpä sitten niin, että tutkin ensin tämän teidän välissänne istuvan reippaan nuoren miehen” sanoo tohtori Vartiainen.

Mikä sinun nimesi on, ja kuinka vanha sinä olet? Kysyy lääkäri pojalta.

”Olen Ville ja olen 6 vuotta vanha” Vastaa poika lääkärille ja samalla puristaa Samin ja Maxin käpälöitä.

Tämän lähetteen mukaan sinulla on kipua jalassa, voisinko katsoa sinun jalkaasi? Kysyy lääkäri Villeltä. Ville nostaa housun lahjetta ylös ja näyttää kipeää jalkaansa.

Lääkäri laittaa käden jalalle ja alkaa tunnustella sitä. Ville, muista sanoa, jos tuntuu kipeältä. Max ja Sam vapisevat pojan vierellä, poikaa itseään ei tunnu ollenkaan jännittävän. ”Joo, just tuohon sattuu” sanoo Ville kun lääkärin kädet ovat polven kohdalla. ”Auts! nyt sattui vähän” – Ville sanoo kun lääkäri kääntää jalkaa – siinä samassa hetkessä Max ja Sam pomppaavat ilmaan ja piiloon sängyn alle.

”Ville, olet kyllä tosi reipas poika” lääkäri kehuu poikaa. ”Tiedätkö, nyt taitaa olla niin, että meidän pitää ottaa sinun jalastasi röntgen kuva, katsotaan näkyykö siellä murtumaa”. Sairaanhoitaja vie sinut kuvantamiskeskukseen jossa röntgenkuva otetaan. Sopiiko niin? Kysyy lääkäri Villeltä.

Sopii! Ville vastaa ja samalla häntä naurattaa kun Maxin ja Samin karvaiset hännänpäät näkyvät sängyn alta.

Lääkäri kurkkaa sängyn alle ja sanoo ”Teitä kahta minä tutkin hiukan myöhemmin, pysytte varmaan tällä Villen huoneessa odottamassa minua, eikö niin?” Max ja Sam pysyvät hiiren hiljaa, luulevat että ovat näkymättömiä!

Ville vastaa Maxin ja Samin puolesta ”Kyllä, odottelevat täällä!”. Tohtori Vartiainen avaa potilashuoneen oven ja siinä samassa hetkessä Max ja Sam ovat rynnänneet ulos huoneesta käytävälle, käytävää pitkin simsalabim oville, sieltä pitkälle käytävälle. Käytävän päässä molemmat läähättivät, aukaisivat jälleen simsalabim oven ja olivatkin sitten käytävällä jossa oli kahvila.

Yhtäkkiä tunsivat kädet olkapäillään. ”Siinähän te olette!” Kuulin että olette tulleet vierailemaan sairaalaan. Kottiin lehti haluaisi tehdä teistä jutun lehteensä, sopiiko se teille? Ai niin, minun nimeni on Kirsi ja olen tukisäätiön asiamies.

Ennen kuin kaverukset ehtivät kissaa sanoa, heistä otettiin valokuva pienen lapsen ja äidin kanssa.

Max kuiskasi Samin korvaan ”meistä tulee julkkiksia, idoleita, supersankareita kun lehti julkaistaan, toivottavasti se jaetaan myös meidän metsään!”


Meidät tavoittaa parhaitenMaanantai - Perjantai

08:00 to 15:45

Lauantai

Sovittaessa