Maxin ja Samin tarinat

Kuka muka pelkää mörköä?

Kaverusten onnettomuuden seurauksena, Max-huskyn korvanlehti tulehtui ja Sam-kettukaan ei pystynyt könkkäämään vasemmalla jalallaan edes majan edessä olevalle postilaatikolla. Postilaatikko oli tärkeä molemmille, sinne ilmestyivät Metsän tarinat -lehti, kerran viikossa, molemmat olisivat tosin toivoneet sen ilmestyvän joka päivä, ainakin kalastuspäivinä, sillä sanomalehteen oli helppo kääräistä särki tai ahven (jos se ehti ongesta siihen asti, sillä Samilla oli aina hirveä kurniva ja vatsaa kipristävä nälkä - usein koukun irrottamisen jälkeen kala oli jo Samin suussa... ja mahassa ennen kuin Max ehti edes suutansa avata). Nyt postilaatikossa oli uusi lehti odottamassa mutta Maxin korvanlehti oli niin kipeä, että ei pystynyt päätänsä sängystä nostamaan ja Samin jalkaa kolotti.

Sam päätti, että kivuille on tehtävä loppu, eihän sitä voi loputtomasti jäädä majaan makoilemaan vaikka olikin mukava lueskella kirjoja ja hörppiä katajanmarjateetä jossa oli ihanaa, tuoksuvaa hunajaa.


Sam huhuili ovelta pöllölle, joka oli tunnetusti viisas lintu, niin viisas, että kaverukset olivat joskus ihan pyörällä päästään kuinka viisaasti pöllö heitä opasti - Sam tosin välillä olisi sitä mieltä, että pöllö viisasteli ja teki itsestään metsän tärkeimmän tietolähteen saadakseen palkkioksi mehukkaita marjoja, yhtä kaikki, nyt oli kipu niin kova, että oli huhuiltava pöllöltä apua.


"Pöööllööö, pöllö-llö,löllö-pöllö, pöllöö!" Huusi Sam, huusi niin kovaa että Max tipahti sängyltään ja piteli korviaan kovan huudon vuoksi, piteli myös myös sitä korvaa joka oli äkämystynyt ihan punaiseksi ja sen koskettaminen sai Maxin melkein näkemään tähtiä silmissään.


Pöllö lennähti majan edessä olevalle puunoksalle ja loi älykkään katseensa Samiin ja kysyi " Niin, mitä ystäväni, miten voin sinua tällä kertaa viisaudellani auttaa?"


Sam tirskahti häkeltyneenä ja saman tien ulvahti kun astui kipeälle koivelle.


"Jaaha", sanoi pöllö,"Taitaa olla jalka kipeänä? - Hyppäsitkö liian korkealta kana-aitauksesta paetessasi?  tiedusteli pöllö ja loi pistävän katseen Samiin.


"No, en hypännyt, sattui onnettomuus ja nyt on jalka niin turkkasen kipeänä, että viiksenikin menevät ihan kippuralle. Mistä minä saan jalkaani rohtoa?" lateli Sam ja lisäsi "Maxilla on korvanlehti kipeä joten hänkin tarvitsee rohtoa siihen" Käykö meille sama rohto?"


Pöllö tuijotteli hetken omia siipisulkiaan mietteliään näköisenä ja vastasi "Teidän pitää käydä keskussairaalassa, lääkärissä".

"Mikä se on?" kysyy Max tultuaan majan ovelle korva alaspäin apaattisesti roikkuvana.

"Sairaala on hieno paikka, siellä on paljon mukavia ihmisiä hoitamassa potilaita, sellaisia kuin te - tai ei siis sellaisia kuin te, mutta sellaisia kipeitä lapsia ja aikuisia joilla on jalka kipeänä tai korvaan sattuu, tai on mahapuruja, joskus jollain voi olla sydän särkynyt", tiesi pöllö kertoa.


"Sairaala ei ole kaukana tästä metsästä, ihan lähellä, lähempänä kuin tiedätte", sanoi pöllö. "Minulla on yksi ystävä siellä töissä, voin lennähtää ikkunalle kysymään, voisiko teidät tavata ja antaa rohtoa". Maxin ja Samin silmät suurenivat hämmästyksestä. "Sieltä sairaalasta lähetetään potilaille yleensä sellainen kutsukirje" lisäsi pöllö.


"Miiiiiinä en kyllä sinne..." vikisi Sam ja Max tutisi vieressä kuin pakkaspäivän tuiverruksessa. "Eeeeh - korva on jo paljon parempi, en minä minnekään sairaalaan lähde. Sitäpaitsi Vaatukkakukkulan ilves kertoi, että siellä isossa rakennuksessa asuu mörköjä ja on parempi pysyä poissa jos haluaa henkensä pitää" lateli Max ja lisäsi samaan hengenvetoon "Nyt ne möröt ovat alkaneet rakentamaan vielä isompaa ja pelottavaa uutta sairaalaa jota kutsuvat sairaala Novaksi!" "Eeeen minäkään sinne uskalla mennä" sanoi Sam ja nielaisi.


Pöllö hiukan näsäviisaan näköisenä." Luulin että SINÄ, kettuseni Sam ja SINÄ, huskien huski Max olette metsän rohkeimpia, ja nyt kerrotte pelkäävänne sairaala ja siellä olevia ihmisiä...". Kuka pelkää mörköjä joita ei ole oikeasti olemassakaan? Kysyy pöllö ja lennähtää pois./K.P