Oi-Oi osastolla

Oi, oi osastolla


Päästyään sisälle lastenosaston ”simsalapim-ovista” husky Max ja kettu Sam tuijottivat häkeltyneinä pitkää käytävää, se näytti jatkuvan loputtomiin. ”Me tarvitaan kaukoputki jos täältä pitää se lääkäri Vartiainen löytää” sanoi Sam ääni vapisten.


Osastolle heidän kanssaan tullut poika seisoi keskustelemassa heitä vastaan tulleen sairaanhoitajan kanssa. Välillä poika vilkaisi Samia ja Maxia ja vähän vilkutti, selän takana olevalla kädellä.

”Nyt mennään!” poika sanoi Maxille ja Samille ja nappasi heitä kädestä kiinni. Huone 8 on sinun huoneesi, sanoi ystävällisesti hymyilevä hoitaja. Otatko sinä nämä kaverit sinne sinun kanssasi? Hän jatkoi. Muistelen että tohtori Vartiainen olisi maininnut että he tulevat tänään tänne osastolle, mutta tarkistan asian. Sen ajan voivat kyllä pitää sinulle seuraa. Kohta onkin sopivasti lounasaika, saatte syötävää.

Max, ikuinen herkuttelija, näki mielessään jo pullean, rapeaksi paistetun kalan ja samassa hänen mahastaan kuului kurinaa. Se kurina oli niin kovaa että kaikkia kolmea alkoi naurattaa. Poika kävi istumaan sängylle ja purki pienessä repussa olleita tavaroita yöpöydälle, siihen hän laittoi kirjan, kellon, kännykän.


Hetken kuluttua ruokakärry tulikin oven viereen. ”Hei, mitä juotavaa ottaisitte; tarjolla olisi vettä, maitoa ja mehua?” Poika sanoi juovansa maitoa, Max ja Sam taas ilmoittivat että vesi maistuisi hyvältä.

Heidän eteensä tuotiin lautaset ja voi sitä iloa kun kaikki huomasivat lautasella olevan nakkeja ja perunamuusia! Ennen kuin poika ehti laittaa haarukkaan nakkia, olivat Sam ja Max syöneet ja nuolleet lautasensa aivan tyhjiksi – niin puhtaiksi, ettei niitä puhtaista astioista olisi millään erottanut. Poika otti pienen puraisun nakista, ja sitten seuraavan – samalla huomasi, että sekä husky että kettu laskivat silmillään hänen nakkiensa määrää ja häntä hymyilytti.


Max kysyi pojalta, että miksi hän on tullut sairaalaan? Poika näytti hiukan surulliselta vastatessaan ”minulla on ollut kovia kipuja jaloissa ja nyt halutaan tutkia miksi ne ovat niin kipeät, en pysty potkimaan palloa ja välillä sattuu niin että itkettää” myötätuntoisella Maxilla ja Samilla kostuivat silmät.

Voi, minä ymmärrän, minullakin on tämä koipi turkasen kipeä! Sanoi Max

”Joo minäkin ymmärrän – minulla on tämä korva niin kipeä että pyörryttää siis paljon kipeämpi kuin tuon koipi!” sanoi Sam

”No, ei kyllä ole niin kipeä!” Vastasi Sam – ”No mistäs tiedät?” haastoi Max ja samassa kaverukset alkoivat painia keskenään – ”minun on kipeämpi – Ei minunpas on...”


”Päivää!” Ääni kuului ovelta. Ovella seisoi tohtori Vartiainen. ”Mitäs ihmettä täällä tapahtuu?” Kettu ja husky jäivät istumaan lattialle pöllähtäneen näköisenä – aivan kuin olisivat unohtaneet missä olivat. Siinä samassa kettu päätti ottaa jalat alleen, niin peloissaan se oli! Linkuttaen jalkaansa se yritti päästä ovesta ulos mutta tohtori Vartiainen pysäytti hänet ovella. ”Top tykkänään” Pöllö sanoi teidän olevan kipeänä joten eiköhän katsota mikä on vikana….KP