Maanantai - Perjantai

08:00 to 15:45

Lauantai

Sovittaessa

 

 

Juha Paloneva, LT, dosentti

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, osastonylilääkäri

 

TULES -tutkimusryhmä

 

Tutkimusryhmämme toimii Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä. Monialaisella ryhmällämme on pitkä ja monipuolinen kokemus tuki- ja liikuntaelinsairauksien (TULES) tutkimuksesta. Ryhmämme erityisosaamisalueet ovat selkärangan ja olkapään sairaudet, tekonivelkirurgia, traumatologia sekä tulehdukselliset tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Keski-Suomen keskussairaala on Suomen suurin ei-yliopistollinen keskussairaala. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet TULES-tutkimukselle läheisessä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Ryhmämme on myös kansallisesti ja kansainvälisesti hyvin verkottunut. Tarjoamme väitöskirjatutkijoille ja varttuneemmille tutkijoille tutkijakoulutusta ja pyrimme edistämään tutkimuksen määrää ja laatua.

Teemme korkeatasoista tutkimusta tukielinsairauksien leikkaushoidosta ja kuntoutuksesta. Tuottamamme tutkimustiedon soveltaminen kliiniseen työhön parantaa hoidon laatua, lisää potilaiden saamaa terveyshyötyä ja vähentää palvelujärjestelmän kustannuksia.

 

 

 

 

 

TULES-SAIRAUDET

 

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat jossakin elämänvaiheessa meistä jokaista. Kaikkein tavallisimmat tukielinvaivat ovat selän, polven ja olkapään sairaudet. Nämä vaivat ovat yleisimpiä pitkittyneen kivun ja työkyvyttömyyden aiheuttajia.

Tiesitkö että

 

Tukielinsairaudet kehittyvät usein pitkän ajan kuluessa esim. perimän ja ympäristötekijöiden vuorovaikutuksena. Myös tapaturmat voivat johtaa luun murtumaan tai nivelen venähdykseen. Joidenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksien syntyyn ei voi itse vaikuttaa, mutta useiden tule-sairauksien syntyyn ja oireiluun voi jokainen itse vaikuttaa elintavoilla ja riskitekijöiden vähentämisellä mm. liikkumalla säännöllisesti ja välttämällä ylipainoa.

Tukielinsairauksilla on suuri yhteiskunnallinen merkitys ja vaikutus yksilön elämänlaatuun. Tukielinsairauksien leikkausmäärät ovat Suomessa kansainvälisesti verrattuna korkeita ja kuntoutus sekä tieteellinen tutkimus korkeatasoista

 

 

Apurahat ovat mahdollistaneet

 

Saaduilla apurahoilla olemme mm. pystyneet toteuttamaan korkeatasoisia tutkimuksia ja palkkaamaan Jyväskylään tutkimushoitajan

Meidät tavoittaa parhaiten